Technológia és innováció: a laminált padló sikerének kulcsai

Technológia és innováció: a laminált padló sikerének kulcsai

A hagyományos faparketták hosszú korszaka után az elmúlt évtizedekben uralkodóvá váltak a laminált padló burkolatok. A faanyag háttérbe szorulását tekintve ez elsőre negatív tendenciának tűnhet, ugyanakkor a laminált technológia és annak folyamatos fejlesztése valójában előrelépést hozott a melegburkolatok világában.

A laminált padlók gyártási technológiája először is lehetővé tette, hogy nagyobb tételben lehessen sztenderd áruval feltölteni az üzletek készleteit, ami utána folyamatosan, nagy választékban legyen elérhető a vásárlók számára. A gazdaságos gyártás és az olcsóbb alapanyag végül kedvezőbb piaci árat eredményez a korábbi faburkolatokhoz képest.

A laminált padlóról továbbá elmondható, hogy a részben mesterséges anyaghasználat ellenére igazán környezetbarát, ami a fenntarthatóság jelenkori igénye szempontjából igencsak lényeges. Mivel ezek a burkolatok nagyrészt préselt fatörmelékből készülnek, ezért az értékes tömörfa állományt nem veszik igénybe, végsősoron ez az erdőket kíméli. Másrészt ez a préselt faréteg 90 %-ban újrahasznosított faanyag, tehát a laminált padló technológiája a faipari hulladék hasznosításhoz is hozzájárul, ezáltal csökkentve a környezetterhelést.

Nem utolsó szempont végül az sem, hogy ezek a melegburkolatok évtizedekig is kitarthatnak, ezzel elkerülve a pazarlást. Az említett préselt farost réteg mellett érdemes szót ejteni a dekorréteg technológiájáról is.

A laminált padló egy hatalmas optikai innováció, hiszen ezek a dekorációk a legkülönfélébb fa, de akár hidegburkolatok arculatát is képesek élethűen megjeleníteni. Ami pedig a gyakorlati szempontokat illeti, a dekorréteg masszív impregnálási eljárással készül, amely kopásálló tulajdonsággal gazdagítja a laminált parkettákat.

Tags

Olvass Bele infók

Olvass Bele!

Olvass bele a számos érdekes és változatos tartalomba. Legyen szó utazásról, gasztronómiáról, művészetről vagy bármilyen más témáról, itt megtalálod a számodra fontos információkat. Fedezd fel velünk a világot és olvass bele különleges cikkeinkbe, amelyek garantáltan elvarázsolnak! Olvass bele és merülj el a témák sokszínű világában!

Olvass Bele kategóriák

Címkék

There’s itt még nincs megjeleníthető tartalom.