Műfű árak: megéri műfüvet vásárolni igazi fű helyett?

Műfű árak: megéri műfüvet vásárolni igazi fű helyett?

A műfű árak és az igazi fű telepítésének az ára nagyon különböző, azonban sok más faktorban is különböznek, amik reálissá teszik a kérdést, hogy vajon melyik éri meg jobban?

Az igazi fű telepítése arányaiban sokkal olcsóbb, mint a műfű, amennyiben nem vesszük figyelembe a fenntartási költségeket. A locsolás nem csak a vízszámlánkat emeli meg, de az időnket is viszi (hacsak nem mindig az égtől várunk segítséget eső formájában).

Ha szeretnénk időt spórolni, akkor érdemes öntözőrendszert kialakítani, ez szintén kiadással jár: kb. 160000-600000 ft-ig terjednek (az ár függ a helyszíntől, a zónáktól, stb.). Ezen felül, előfordulhat, hogy trágyázni kell, hetente nyírni, sőt, az is megeshet, hogy nem sikerül a telepítés, mert a madarak elhordják a magokat. Az éves költségek máris nem feltétlen olyan kedvezőek a műfű árak mellett.

A műpázsit egyszeri költségként rendkívül magas tud lenni, azonban tartóssága miatt évekre lebontva a költségek akár akár tizedelődnek. A műfű árak igen változóak, a kevésbé jó minőségű szőnyegek és lerakásuk olcsóbb, de nem bírnak annyit, mint a drágább opciók.

A családosok számára leginkább a közép árkategóriát szokták javasolni, ami 3-6000 ft/m2 áron mozog és telepítése szinten ugyanennyi. A műfű áraknak a szempontjából húzósabbnak tűnhet, azonban a fenntartási költsége közel nulla forint, hiszen nem kell se locsolni, se trágyázni és még nyírni sem.

Vannak más szempontok is, amiket érdemes végiggondolni, mielőtt a műgyep vagy az igazi fű javára döntenénk, pl.: mekkora területet kell füvesíteni, milyen céllal fogjuk használni, vagy milyenek a terület körülményei a füvesítéshez. Hosszútávon a műgyep árak kedvezőbbek, azonban egyszeri költségként igen magasak.

Tags

Olvass Bele infók

Olvass Bele!

Olvass bele a számos érdekes és változatos tartalomba. Legyen szó utazásról, gasztronómiáról, művészetről vagy bármilyen más témáról, itt megtalálod a számodra fontos információkat. Fedezd fel velünk a világot és olvass bele különleges cikkeinkbe, amelyek garantáltan elvarázsolnak! Olvass bele és merülj el a témák sokszínű világában!

Olvass Bele kategóriák

Címkék

There’s itt még nincs megjeleníthető tartalom.