Luxus műanyag ablak és kiegészítői


műanyag ablak konyha

Szokott néha ábrándozni a kedves olvasó, hogy mit is venne, ha korlátlan mennyiségben állna rendelkezésére a pénz? Milyen házat építhetne, ha semmin nem kéne spórolnia? Nekem egy-egy hidegebb, szelesebb napon eszembe jut, hogy jó pár nyílászárót kicserélnék a házban.

Keresnék Németországban gyártott, a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő ablak-profilokat, amelyek termék minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, magas hőszigetelési értékű üvegezés van bennük, UV álló műanyagot használtak a gyártásukhoz. Az is lehet, hogy akár hat légkamrás, középtömítéses (vízgátas) műanyag ablakot vennék.

Végigböngészném a Daidalos Kft. kínálatát. Bár a fehér műanyag ablak a legnépszerűbb, megnéznék más színeket is, hátha találok olyat, ami a fehérnél is jobban tetszik. A műszaki szempontokat rábíznám a férjemre, de a kiegészítőket én választanám meg.

Azt hiszem, beépíthető redőnyt szereltetnék a műanyag ablak mellé. Ha tényleg nem számítana a pénz, akkor ennek az elektromos változatát választanám. Egy gombnyomás és a redőny máris ereszkedik lefelé. Van egy ismerősöm, aki egy többszintes házban lakik sok gyerekkel, neki központi kapcsolója van a ház összes redőnyéhez.

Korábban nem is gondoltam bele, mennyi időbe telik negyven ablakon leereszteni vagy felhúzni a redőnyt. Náluk megértettem, hogy mire jó a motoros redőny. Nem irigykedek, enélkül is nagyszerűen lehet élni, és még a karizmunk is erősödik. De ha lehet halmozni a luxust, én is ilyet szeretnék a műanyag ablak, de még inkább egy nagy, eltolható üvegajtó mellé szereltetni.