Kisokos az illóolaj használatához

Kisokos az illóolaj használatához

Az illóolajok kapcsán nem elég csak azt hangsúlyozni, hogy mennyire egészségesek és bio megoldásnak számítanak, tudni kell a megfelelő használatukat is ahhoz, hogy valóban betölthessék ezt a küldetésüket.

Mivel a növényekből kivont illóolajok rendkívül tömények, ezért a nem megfelelő használatukkal sajnos többet lehet ártani, mint használni. Az aromaterápia alkalmazása során ezért vannak lényeges szempontok, melyekre figyelmet kell szentelni. Az illóolajok valóságos hatóanyagbombáknak számítanak, ezért ismerni kell a tulajdonságaikat, hogy ne ártsanak, hanem használjanak.

Az illóolaj kapcsán először is érdemes tudni, hogy mivel nem veszélytelen anyagról van szó, ezért nagyobb dózisban, illetve feleslegesen és tartósan ne használjuk. Az ajánlott mennyiség a hordozó anyag maximum 0,1-1%-a. Szájon át főleg ne, hiszen töményen alkalmazva már egy-két csepp is erősen irritálhatja, sőt, egyenesen kimarhatja a nyálkahártyát és a bőrt. Az illóolaj hígítása használatának megfelelően szintén alapvető fontossággal bír.

Vízben nem oldódnak, viszont mézben, alkoholban, tejszínben és növényi olajokban jól oldódnak. Az illóolaj vásárlása során mindig kiemelten figyelni kell a felhasználhatósági időre. A többségük sötét üvegben kapható, fénytől és hőtől, valamint levegőtől védve több évig is ugyan felhasználható, fontos az üvegcse zárására és tárolására is odafigyelni.

Kézzel pedig ne érintkezzünk a cseppentő résszel. Idősek és gyermekek számára pedig a felnőtt adagok felét szabad csak alkalmazni, mivel fokozottan reagálnak ezekre. Az olivianatural.hu oldalán érdemes körülnézni a kínálatban, a fentiek betartása mellett nagyon hasznosak és egészségtámogató hatásúak ezek az olajok.

Tags

Olvass Bele infók

Olvass Bele!

Olvass bele a számos érdekes és változatos tartalomba. Legyen szó utazásról, gasztronómiáról, művészetről vagy bármilyen más témáról, itt megtalálod a számodra fontos információkat. Fedezd fel velünk a világot és olvass bele különleges cikkeinkbe, amelyek garantáltan elvarázsolnak! Olvass bele és merülj el a témák sokszínű világában!

Olvass Bele kategóriák

Címkék

There’s itt még nincs megjeleníthető tartalom.