Élet háború idején

Élet háború idején

A háború 70. éve elérkezik, mivel a napok elveszítik értelmüket. Egy több mint 20 ezer halálesetet szenvedő városban milliók mellett várok egy év várakozásban: oltásra, az elbocsátásokra, hogy eljussanak hozzánk, a munkanélküliség megszűnéséhez, a második hullámhoz, a kilakoltatásról szóló értesítéshez, az ítélethozatalhoz.

A percek és órák, a bérleti napok és a határidők, a tőkés idő minden brutális illúziója, amelyet a termelékenység és a nyereség, a türelem és a haladás indexelésére szerveznek, felbomlanak e zavaró idők abszurditása és irtózása előtt. Mindennek ellenére a főnökök és a földesurak, minden felekezet és hajlamú rendőrök ragaszkodnak a kizsákmányolás és kisajátítás tervezett rituáléihoz – elvégre az időbeli rendnek való alávetés szükséges ahhoz, hogy maga elrendelje magát. Minden nap úgy telik, mint a következő. Mi más nap, mint egy újabb nap, egy újabb utca, amelyet lázadás fog el, újabb ezer haláleset vagy 50 ezer fertőzés. Újabb nap a háború végére várva, mint oly sokan egész életükben.

 

MINDEN koreai személy, akit ismerek, meghalt, a koreai háború alatt halt meg. A fegyverszünet aláírása után született nemzedékekről gyakran azt mondják, hogy soha nem ismertek háborút, ez az érzelem az 1950 és 1953 között az ellenségeskedés túlélőit kísértő haptikus rémekről szól – az eső bombák nyöszörgéséről, a forróságról és a füstről , a golyók villanása, mint a fogak az éjszakában, a futás, a várakozás, az éhség. Ennek igazsága megdönthetetlen, és mégis az a tény, hogy mindannyian, akik a háború állítólagos vége óta születtünk, a háború idején éltük az életünket. A háború anyagi tényként él tovább, nem csak kísérteties vagy jogi feltételként.

 

A Koreai Köztársaság, más néven Dél-Korea, kiemelkedő szerepet játszik a világjárványról szóló amerikai narratívákban, felváltva a technokratikus kormányzás példaképe, liberális-demokratikus fólia a gonosz Kína-narratívákban, és színpad a keleti kollektivitás klasszikus orientalista fikcióihoz. és az automatizmus versus nyugati individualizmus és hajthatatlanság. Kevésbé jelentett a félsziget folyamatos militarizálása. Közvetlenül azelőtt, hogy Vuhan tisztviselői először felismerték az új koronavírust, a koreai és nemzetközi békeaktivisták és szervezetek koalíciója petíciót nyújtott be a Moon Jae-in adminisztrációhoz, hogy állítsák le a légi bázis építését Jeju szigetén. Májusban több ezer R.O.K. rendőröket telepítettek a távoli Soseong-ri faluba, hogy kísérjék a lecserélő rakéták szállítását a Terminal High Altitude Area Defense rendszerhez, az Egyesült Államokba telepített és az Egyesült Államok által működtetett rakétapajzshoz.

 

Ez a katonai infrastruktúra kiépítése a KNDK elleni folyamatos háború összefüggésében történik, amely folyamat magában foglalja az Obama-kormány által kritikusan felújított szankciórendszer fokozódását, amely az ország exportiparának több mint háromnegyedét célozta meg, és funkcionálisan megtiltotta azt a legtöbb nemzetközi kereskedelem lebonyolítása vagy a globális tőke elérése. Az USA és az ENSZ labirintusos pénzügyi korlátozásai és a fémet tartalmazó tárgyakra vonatkozó teljes tilalmai megfosztották a KNDK mezőgazdasági és egészségügyi ágazatát (az összes többi ágazattal együtt) az alapvető készletektől és forrásoktól, és gátolták az erőfeszítéseket a több mint 15 ország segítségnyújtására. millió szegénységben élő ember. Az ebből adódó késések és hiányok egyedül az ENSZ egészségügyi programjait érintve 3968 halálesetet eredményeztek 2018 -ban – köztük 3193 5 év alatti gyermeket és 72 terhes személyt. Ez a szám nem tartalmazza azokat a haláleseteket, amelyeket közvetlenül vagy közvetve az alapvető szükségletek hiánya, a helyi gazdaság megrázkódtatásai és a kritikus infrastruktúrára, például a vízelvezetési rendszerekre gyakorolt ​​hatások okoztak. Még akkor is, ha ez az egy év alatt 3968 halálesetet mutató szám, extrapolálhatjuk, hogy az Egyesült Államok naponta körülbelül 11 embert öl meg Észak -Koreában, közülük körülbelül 9 -et 5 év alatti gyermekek között. A háború idején az idő múlása a halál elmúlása, és a félszigeten minden idő háborús.

Tags

Olvass Bele infók

Olvass Bele!

Olvass bele a számos érdekes és változatos tartalomba. Legyen szó utazásról, gasztronómiáról, művészetről vagy bármilyen más témáról, itt megtalálod a számodra fontos információkat. Fedezd fel velünk a világot és olvass bele különleges cikkeinkbe, amelyek garantáltan elvarázsolnak! Olvass bele és merülj el a témák sokszínű világában!

Olvass Bele kategóriák

Címkék

There’s itt még nincs megjeleníthető tartalom.