Állásajánlatok állatkedvelőknek


állásajánlatok, sétáló férfi

Sok állatkedvelő van, de csak az igazán elszántak mennek dolgozni ezen a területen. Milyen munkát végezhetünk, ha szeretjük az állatokat? Az alábbi állásajánlatok egyaránt tartalmaznak olyan, amelyhez fontos a területen végzett szakmai tudás és tapasztalat, de van ami helyszínen elsajátítható.

Legegyértelműbb állatos állás az állatorvosi szakma. A munkavégzés feltétele a szaktudás és a gyakorlati tudás. Az állásajánlatok azonban nem csak állatorvosokról szólnak, hanem szakasszisztenseket is keresnek. A felvétel végzettséghez kötött, a nyelvtudás előnyt jelent.

A feladatkörbe beletartozik az állatok és gazdáik fogadása, adminisztrációs feladatok, műtétek vagy beavatkozások alatt pedig segítségnyújtás. Ha az Állatorvosi Egyetem nehéznek látod, ez egy jó kezdet lehet az állatokkal való munkában.

Nem feltétlenül végzettséghez kötött munka az állatgondozói, de az állásajánlatok többsége tartalmazza, hogy aki ezt vállalja, annak szeretnie kell az állatokat és számítania kell rá, hogy fizikai munkával jár az állatok gondozása.

Az adminisztrációs, irodai feladatok elhanyagolhatóak amellett, hogy az állatokat etetni, nevelni kell, amit napi szinten akár többször el kell végezni. Az önálló feladatvégzést hosszas betanítási folyamat előzi meg. Bizonyos helyeken kérnek középfokú Állatgondozói végzettséget, de nem mindenhol kitétel.

A skála széles, hiszen keresnek állattenyésztőket, szakeladókat, sőt, akár laboratóriumi asszisztenst is, ahol a mikroszkopikus állatokkal lehet foglalkozni. Végzettséget nem igénylő állást is tudunk találni az állásajánlatoknál: lovardába, farmra, mezőgazdasági helyeken mindig munkaerő-hiánnyal küzdenek. Ez egy nagyobb terhelést jelent a munkavállaló számára, akár napi 12 órával, és az állatoknál nincs ünnepnap. Ezt csak az igazán elkötelezetteknek ajánlott.